Rejsegilde på Butikstorvet Nord

Tirsdag den 15. marts var der rejsegilde på Butikstorvet Nord. Når bygningen står færdig i oktober 2022 vil den fuldende omdannelsen af midtbyen i Billund.

Der var højt humør og lune pølser på byggepladsen, da der tirsdag den 15. marts kunne rejses en majstang over byggeriet på Butikstorvet ud til Hans Jensensvej. Bygningen, der opføres på den nordlige side af bækken og derfor går under projektnavnet "Butikstorvet Nord", udgør den sidste etape af midtbyens forvandling, som har været i gang over en årrække.

Ved rejsegildet var KIRKBI som bygherre blandt andre repræsenteret ved Senior Project Manager i KIRKBI, Morten Jørgensen, der er projektleder på byggeriet. I sin tale lagde han vægt på, at Butikstorvet Nord er et vigtigt projekt, der fuldender det samlede Butikstorv, med pladsdannelsen mod LEGO House og Billund bæk.

Når bygningen står færdig, vil butikskæden Normal flytte ind i stueetagen, og ovenpå butikken kommer der i alt otte lejligheder. Bygningen opføres efter de højeste standarder og bliver certificeret efter DGNB guld.

 

FAKTA OM BUTIKSTORVET

Omdannelsen af midtbyen udspringer af Billund Byvision, som blev udarbejdet i 2015. 

Første spadestik til byggeriet i midtbyen begyndte i 2018, og i oktober 2020 stod Butikstorvet i form af seks bygninger med butikker, lejligheder og erhverv færdigt. 

Den sidste etape nord for bækken blev påbegyndt i august 2021 og forventes at stå færdigt i oktober 2022.