Milepæl i Billund: Nu står Butikstorvet færdigt

Efter to års arbejde med maskiner, byggekraner og håndværkere er Billund Butikstorvs forvandling nu komplet. Det ældre butikscenter, der før udgjorde bymidten i Billund, er nu blevet  til et åbent og levende byrum med seks punkthuse i flere etager, der indeholder lejligheder, butikker, kontorer og liberale erhverv.

Hos KIRKBI A/S, der er bygherre på projektet, har man set frem til at få overdraget nøglerne til  byggeriet og til at tage bygningerne i brug. Global ejendomschef i KIRKBI, Steen Pedersen, fortæller:

”Det er en stor glæde for os, at vi nu er i mål med byggeriet på Butikstorvet. Det er en milepæl for os, og forhåbentlig for alle i Billund, at vi nu har fået en mere levende og imødekommende bymidte, der inviterer til gode oplevelser for alle, der bruger byen.”

(fortsættes under billede)

Fornyelsen af Billund bymidte er et led i realiseringen af Billund Byvision, som blev udarbejdet af Billund Kommune i samarbejde med Realdania og KIRBKI i 2015. Konkret har målet med omdannelsen af Butikstorvet i midtbyen været at skabe nogle rammer, hvor både erhverv, turisme, handelsliv og boliger kunne eksistere side om side og skabe liv i byen på forskellige tidspunkter af døgnet, året rundt.  

”Med Butikstorvet er der skabt et nyt byrum, der vil være med til at samle mennesker og styrke fællesskabet i byen. Vi håber, at byens indbyggere såvel som besøgende vil tage godt imod de nye rammer og udforske de oplevelser, der venter på Butikstorvet,” siger Steen Pedersen.

(fortsættes under billede)

Samtidigt med, at nøglerne overdrages fra totalentreprenøren på projektet, KG Byg, til KIRKBI, får de nye butikslejere også nøglerne til deres lokaler i dag. De skal nu i gang med at indrette deres lokaler og fylde varer på hylderne, så de er klar til at åbne for kunderne i slutningen af oktober.

Følg med på her på Butikstorvets hjemmeside for løbende information.