Nu begynder sidste etape af Butikstorvet

Byggeriet af Butikstorvet nord for bækken går i gang i begyndelsen af august. Dermed realiseres den sidste fase af projektet, som er en del af Billund Byvision. Projektet er udviklet med fokus på bæredygtighed og planen er, at det skal stå færdigt i efteråret 2022.

Glæden var stor, da åbningen af det nye Butikstorv blev en realitet i oktober 2020. Til trods for tidens mange coronarestriktioner er de nye butikker og erhvervsdrivende kommet godt fra start, der er kommet beboere i de mange lejligheder og området summer af liv. Nu går Butikstorvet ind i sin sidste fase, når området nord for bækken skal bebygges. Forberedelserne til byggeriet begynder i august, og planen er, at det nye byggeri skal stå klar til efteråret 2022.

Global ejendomschef i KIRBKI, Steen Pedersen, siger:
"Bebyggelsen nord for bækken har været en del af byvisionen fra begyndelsen, og vi ser frem til at tage hul på den sidste etape og fuldende bymidten i Billund. Projektet vil skabe en mere sammenhængende oplevelse for de besøgende, og dermed forhåbentlig bidrage til at gøre Billund et endnu mere attraktivt sted at bo, arbejde, leve og lege."

Området nord for bækken kommer til at huse én bygning, og i lighed med de seks nuværende bygninger kommer den til at rumme butikslokaler i stueplan, mens 1.-3. etage bliver lejligheder. Bygningen opføres langs Hans Jensensvej, hvor de tidligere Restaurant Billund og Apoteket lå. Pladsen nord for bækken foran restaurant Atami fortsætter som byrum. Her bliver der gjort plads til mere af den bynatur, som kendetegner hele området.

Hele projektet er designet med et gennemgående fokus på bæredygtighed. Med den nye bygning sigter KIRKBI efter en DNGB Guld certificering. Det indebærer blandt andet anvendelse af bæredygtige byggematerialer for at sikre den lavest mulige CO2-udledning, grønne sedumtage som på de øvrige bygninger på Butikstorvet samt fokus på biodiversitet.

Skaterpark får ny lokation

KIRKBI har hen over foråret og sommeren stillet den ubebyggede grund til rådighed for Billund Kommune og Foreningen Billund Skate Park, som med støtte fra blandt andre Ole Kirk's Fond etablerede en midlertidig pop-up skaterbane. Når der i begyndelsen af august bliver sat hegn op omkring grunden, vil foreningens pump-track og ramper blive flyttet til en anden lokation.