Butikstorvet vil forstærke Billunds handelsmiljø

Når Butikstorvet står færdigt i efteråret 2020, vil det komme alle Billunds butikker til gode

Når Butikstorvet står færdigt i efteråret 2020, er det planen at de seks bygninger tilsammen vil have 5200 m2 butiksareal i stueetagerne, som vil huse en blanding af de tidligere butikker på Butikstorvet og nye butikker. Målet er at skabe flere attraktive og mangfoldige shoppingoplevelser og mere liv omkring bymidten.

Hvilke nye butikker, der kommer til at leje sig ind i lokalerne, er projektets bygherre, KIRKBI, i øjeblikket ved at kigge nærmere ind i.

”Med det nye butikstorv får vi mulighed for at få endnu flere forskellige butikker repræsenteret i Billund, og dermed at skabe et endnu mere attraktivt og levende handelsmiljø i midtbyen – både for de butikker, der har været i Billund i mange år og for dem, der kommer til,” siger global ejendomschef i KIRKBI, Steen Pedersen, og fortsætter:

”Vi er lige nu ved at undersøge hvilken butikssammensætning, der er behov for. Allerede nu har vi fået positive henvendelser fra nye og gamle lejere, som ønsker at blive en del af Butikstorvet, men der er ikke truffet nogle endelige beslutninger endnu. Det er en spændende proces, og vi er rigtig glade for den store opbakning”.

At et større handelsmiljø vil komme alle butikker til gode bliver bakket op af Flemming Nørbygaard, som er formand for Billund Handelsforening. Flemming udtaler:

”Der mangler flere specialbutikker i Billund, så det nye butikstorv vil være med til at fuldende butiksmiljøet – og jeg er overbevist om, at det vil få en positiv afsmittende effekt på hele detail- og bylivet. Derfor glæder vi i handelsforeningen os over, at vi igen får butikker hele vejen omkring LEGO House”.

Foruden butikker og kontorfaciliteter opfører KIRKBI omkring seks moderne ejerlejligheder og 14 lejelejligheder på de øverste etager af de seks bygninger. Lejlighederne vil variere i størrelser fra cirka 95 m2 til 160 m2. Butikstorvet får derudover adgang til parkeringspladser både over og under jorden, så der er mulighed for at parkere tæt på butikkerne.